fredag den 19. december 2014

Hvalpe besøg hos Sanne Ammitzbøll

I onsdags den 17 december var jeg over og besøge Sanne Ammitzbøll for at tage billeder af hendes 4 Cocker hvalpe. Sanne tager selv masser af fantastiske hunde billeder og så er hun utrolig dygtig til at redigere billeder i LR og PS.

Det er altid rigtig sjovt at komme ud og tage hvalpe billeder, men når man gør det hos en anden foto tosse så bliver det rigtig sjovt.

Jeg havde tænkt over nogle ting som kunne gøre billederne bedre, anderledes og mere spændende. Faktisk havde jeg hentet en den inspiration hos en utrolig dygtig fotograf som hedder Steve Magennis som tager nogle helt fantastiske billeder. Sanne havde også nogle ideer så der var masser af muligheder. Uheldigvis var vejret rigtig dårligt, der var ikke meget lys og det småregnede ind i mellem. 


Vi besluttede at tage en hvalp ud af gangen på den måde risikerende vi ikke at alle hvalpene skulle løbe rundt i længer tid i det kolde og fugtige vejr. Alle 4 hvalpe var utrolige aktive og de bidrog på den måde rigtig meget til billederne. De tog alle de situationer vi satte dem i med oprejste pande og lige meget hvad Sanne kastede til dem løb de ud og samlede det op, det var dog ikke alle som kom lige hjem igen ;-) 

Jeg havde et par dage før shootet fået en ide med at det kunne være rigtig sjovt at tage billeder af de dejlige gule hvalpe i nogle tørret bøgeblade. Så jeg tog ud i skoven for at samle sådan et par affalds sække fulde, og det var ikke noget problem. Desværre var alle bladene sjask våde så jeg var naturligvis nødtil at havde dem tørret inden vi kunne bruge dem. Det endt med at jeg bredte dem ud på noget plastik i stuen og så lå de der et par dage indtil de var tørre. Det er hvis godt jeg ikke har en kone så var den geniale ide nok ikke gået.


Bladene virker helt efter hensigten og hundene ville gene løbe rundt i dem, de gav masser af liv og farve til billederne. Jeg havde også medbragt en lille picnickurv som jeg tænkte det kunne være sjovt at sætte hvalpen op i. Det vil dog sige at det ikke blev nødvendigt at sætte dem op i kurven for hvalpen kravlede faktisk selv op i kurven for at kigge nærmer på de bamser som lagde der.


Både Sanne og jeg havde nogle bamser med, mine var lige store nok til de små hvalpe, heldigvis havde Sanne´s en meget bedre størrelse og alle hvalpen elskede at løbe rundt med de bamser. Sanne havde også nogle fasan fjer som vi brugte og de virkede rigtig godt, de gav igen nogle afvekslende og dejlige billeder. 


Da vi havde haft de 2 første hvalpe ude begyndte det at regne og vi gik ind og kiggede på de billeder vi havde fået i kassen indtil nu og Sanne viste mig nogle gode trick til billede redigering som jeg ikke viste eksisterede. Vi nåede også lige at få noget at spise inden de endelig holdt op med regne så meget det dryppe dog stadig lidt og det var blevet mørekere da vi tog de billeder af de sidste 2 hvalpe. Det betød at jeg kom højre op i ISO hvilket betyder mere støj, men der er ikke så meget at gøre ved det, alternativet er at der ikke kommer billeder i kassen og det ville naturligvis være ærgerligt.


Især den sidste hvalp Wilma gav mig problemer og udfordringer. Jeg havde meget svært ved at fange den lille hvirvelvind og på et tidspunkt kigge jeg næsten desperat på Sanne. Det var på det tidspunkt også så mørkt at jeg kom meget højt op i ISO, men vi fik da et par billeder af hende i kassen. Wilma kom flere gang hen til mig og kravlede op på ryggen af mig og satte sig. Når man er den mindste er det sommetider rart at komme lidt højre op så man har et bedre overblik ;-) 
Tak til Sanne for en rigtig sjov og hyggelig dag med masser af hunde og foto snak.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Vidunderlige billeder - liv og glæde ;-)