lørdag den 12. april 2014

Jimmy Henneberg og hans 2 labrador

Jeg bor rigtig tæt på en dygtig ung retriever mand som hedder Jimmy Henneberg, jeg har ved flere lejligheder ladet en bemærkning falde om at jeg meget gerne ville med ud og tage billeder af hans hunde en dag hvor det kunne passe ham.


Igår var vi så afsted og havde et par sjove timer med hans to dejlige hunde. Den ælste hund Anton er fra kennel Sweetwather og den yngste Morris er fra kennel Sparkfield. Anton bruges ikke længer på markprøver, men Morris deltager Jimmy stadig med, han går i vinderklasse. Ud over at blive brugt til prøver bruger Jimmy dem også til opsamlinger på godser og så skyder han selv meget vildt i jagt sæsonen så de bliver virkeligt brugt til praktisk jagt.
Jeg var selv med Jimmy på en lille 3 mands andetræk i efteråret hvor vi havde hans to labrador med og de klarede opgaven til UG selv om vi havde et pænt antal ænder med hjem. Sjovt nok så faldt de fleste af de ænder jeg skød kun når der var en anden som havde skudt på dem samtidig ;-)

Et fedt billede af Morris med et udtryk der siger "Piece of cake "

Vi havde fået lov at tage billederne på Kennel Sparkfield dejlige arealer som ligger lige i området.
Det var rigtig fint vejr, solen skinnede fra en skyfri himmel og belært af tidligere erfaringer viste jeg lidt om vi skulle skyde med solen i ryggen og hundene løbende imod os. Jeg skød også hundene fra den side hvor solen faldt på dem. Skyder du en sort hund imod solen eller så solen falder på den modsatte side af hvor du står vil hunden bliver helt sort.


Det er fint nok at tage billeder af hunde som apporter dummyer, men det giver altså bare en ekstra pift til billederne når hunden apporter vildt. Så gør jo ikke noget hvis der er tale om vildt arter som måske ikke ses så tit istedet for hvis man brugte tam duer og hvide kaniner.

Jeg brugte mit Canon 7D med Canon 70-200 2.8 og Sigma 120-300 2.8. En combo som var rigtig godt til denne opgave. Sigmaen er fint til et Shoot som dette, størrelsen betyder ikke så meget når vi er i et lille område i kort tid i forhold til hvis jeg skal gå rundt med den en hel dag på en prøve. Jeg bliver mere og mere glad for de billeder som det objektiv levere hmmm..... Den kommer helt sikkert med til sådan opgaver igen en anden gang.

Når jeg kommer hjem og kigger billederne igennem på computeren sidder jeg altid lige og tænker hvad jeg kunne gøre bedre en anden gang. Efter det her Shoot tænkte jeg lidt på at næste gang vil jeg være mere modig og zoome tætter, eller gå tætter på hunden så jeg skal crope/beskære mindre. Det giver altid bedre billeder jo mindre man skal beskære. Problemet er bare hvis du går tæt på, eller zoomer tæt på en hund i bevægelse er der ikke plads til at ryste ret meget på hænderne for så er hale eller hovedet uden for billedet. Det må jeg prøve at arbejde videre med næste gang jeg får muligheden.


Morris er en dejlig kontakt søgende hund og en værre kælepotte

Tak til Jimmy og hans hunde for deres tålmodighed og fordi de ville lege med mig et par timer.

Ingen kommentarer: