onsdag den 10. september 2014

Pearly Coat Cuppen

Lørdag den 06-09 havde jeg lovet at komme og tage billeder til Pearly Coat Cuppen. Marianne og Christian har gennem mange år opdrættet Flatcoat retriever under kennel navnet Pearly Coat. Som en tradition samler de hvalpekøber og venner en dag om året hvor de så afholder Pearly Coat Cuppen.


Cuppen er en allround konkurrence hvor hunden bliver bedømt på et skue og efterfølgende skal igennem forskellige poster hvor de samler point sammen. Over middag samler man så de hunde med flest point i de forskellige klasser til en final post. Den hund der på dagen har klart sig bedst i de forskellige klasser vinder.

Der var omkring 35 hunde samlet på Marianne og Christians smukke lille ejendom der må have en af landets smukkeste belligenheder i noget helt fantastisk dejligt kuperet terræn. Der var deltager fra Findland, Tyskland og naturligvis Danmark og dommerne på skuet var fra England så der var et helt internationalt snit over det hele. Sjov nok så var Niels og Karin også dommer denne dag sammen med et par andre dansker på de forskellige poster.I modsætning til lørdagen før hvor vejret var elendigt til at tage billeder i. Var vi denne dag mere heldige med det. Der var overskyet et godt stykke op af formiddagen hvor solen så kom igennem. Da der manglede 3-4 hunde på den sidste vinderklasse post i finale som jeg fotograferede begyndte det til gengæld at regne rigtig meget og jeg var nødtil at gå i tørvejre af hensyn til udstyret.

Jeg havde egentligt planlagt at bliver 3-4 timer, men endte med at være der hele dagen fordi stemningen var helt fantastisk og hundene rigtig dygtige.

Christian og Marianne lægger i deres opdræt meget vægt på brugs egeskaberne da Christian bruger hundene i forbindelse med sit arbejde som skovfoged. De er igennem jagt sæsonen også afsted 3-4 gange om ugen på jagt og som opsamler.

Marianne fortalte at brugsegenskaberne var meget vigtige men de lagde også vægt på at deres hunde skulle ligne flatter, derfor deltager de også på udstillinger med hundene.

Folk kendt tydeligvis hinanden rigtig godt for det føg med drillende og sjove bemærkninger hele dagen. Posterne var gode og hunden dygtige så der var nok at se på.

Tak for en dejlig og sjov dag til alle deltagerne og tak til Marianne og Christian fordi jeg måtte komme forbi.Ingen kommentarer: